Solidarna in socialna družba po Golobovo – Milanu Kučanu s 5.000 evri pokojnine enak zdravstveni davek kot upokojencu s 420 evri pokojnine!?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Tolemamo)

Vse tri stranke, ki trenutno sestavljajo koalicijo so imeli pred volitvami morda vsaj približno eno skupno točko. Vse so namreč obljubljale, da mora Slovenija po njihovem postati solidarna, socialna in pravična država. Po enem letu vladanja imajo ponovno skupno eno točko in to je da so vse njihove obljube ostale nerealizirane oziroma gredo celo ravno v nasprotno smer.

In nič drugače ni pri napovedani spremembi zdravstvenega zavarovanja. Sodeč po predlaganih spremembah, ko naj bi sedaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje prenesli v obvezno in to za vse z enako vsoto vse bolj razkrajajo socialno in solidarno družbo.

Na to dejstvo so Goloba že na novinarski konferenci opozorili novinarji, saj ne gre za socialno pravičen model, saj vsak plačuje enako ne glede na dohodek. Vendar je Golob od novinarjev želel odgovor, kdo naj bi bil tisti, ki bi po novem plačeval več – progresivna ureditev. Novinar je hitro podal odgovor, da bi eden od teh tudi predsednik vlade, vendar on sam misli, da ni problem o tem. Hkrati Golob vidi problem o tem, da bi bilo potrebno ljudem povedati, da bodo plačevali več.

Kot opozarja upokojenec to pomeni, da bo Milan Kučan s 5.000 evri plačal enako kot on sam, ki prejema 420 evrov pokojnine.

Vir: Twitter