Sophie in ‘t Veld po cenzuri videoposnetka ponovno “udarila”, tokrat prepovedala snemanje sestanka! So to demokratične poteze, ki si jih zasluži Slovenija in Evropa?

Foto: Evropski parlament

Z Ministrstva za kulturo so sporočili, da danes ni prišlo do sestanka z delegacijo Odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE). Sestanek je bil odpovedan, ker so na ministrstvu želeli, da se ta sestanek posname, kar pa so v delegaciji na čelu s Sophie in ‘t Veld zavrnili.

Na ministrstvu sicer razumejo, da so takšni sestanki interni, brez prisotnosti medijev oziroma javnosti vendar bi bila narava posnetka in magnetograma interne narave kot pomoč pri pripravi zapisnika in arhiva ministrstva. Ob tem še poudarjajo, da bi morali ravno politiki stremeti k čim večji odprtosti za javnost.

Tako so na ministrstvu prepričani, da ni obstajal noben razlog, da se snemanje za interne namene ne bi dopustilo in se jim tako poteza delegacije zdi nerazumna. Zaradi tega so današnje srečanje s to delegacijo tudi odpovedali.

Kaj si o obisku delegacije misli pa je zelo dobro zapisal tudi Borut Rojc.

Uredništvo