Iz Termoelektrarne Šoštanj so nam posredovali spodnje sporočilo za javnost.

 

V Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) bomo danes, po 74 dneh neprekinjenega obratovanja bloka 6 od zadnje zaustavitve,  blok pozno zvečer preventivno zaustavili. Razlog za to kontrolirano zaustavitev je sum netesnost kotla. V času zaustavitve, ki bo predvidoma trajala 5 dni, se bo delno izvedlo čiščenje regenerativnega grelnika zraka ter uredila predvidena netesnost na odcevju kotla.

Blok 6 je do včeraj v tem letu proizvedel 2.675.887 MWh električne energije ter 216.362 MWh toplotne energije za Šaleško dolino. Medtem, ko smo v letošnjem letu v TEŠ skupno proizvedli že 3.120.309 MWh električne energije in 250.687 MWh toplotne energije.

V prvih desetih mesecih leta 2020 je razpoložljivost na bloku 6  98,76-odstotna, kar je odličen rezultat po zanesljivosti obratovanja v primerjavi z Evropskimi fosilnimi elektrarnami in nas uvršča v sam evropski vrh.

V času zaustavitve bloka 6 bo proizvodnja električne energije in toplote za Šaleško dolino zagotovljena z obratovanjem bloka 5 in po potrebi še s plinskima enotama.

 

Monika Oštir
Služba za odnose z javnostmi TEŠ