Štajerski val je poročal, da sproščanje vladnih ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa prinaša odpiranje dela dejavnosti tudi v Termah Zreče. Od včeraj so znova na voljo storitve ambulantne fizioterapije, tudi specialistične ambulante bodo postopoma začele delovati.

Kot so sporočili iz Uniturja za Štajerski val, so zadovoljni, da so se z včerajšnjim dnem na delo znova vrnili nekateri sodelavci v zdravstvu ter da bo delna oživitev zdravstvenih storitev zanje velik izziv, sploh na področju zagotavljanja varnosti obravnave pacientov. Poudarili so, da bodo veliko pozornosti namenjali zdravju njihovih pacientov ter zaposlenih, obenem so ob pomoči strokovne ekipe v zdravstvu v skladu s smernicami Ministrstva za zdravje in NIJZ pripravili navodila, postopke ravnanja ter preventivne ukrepe za preprečevanje ter obvladovanje morebitnih okužb.

Gostinski obrati s strežbo na prostem pa vrata teras gostinskih objektov v Termah Zreče ter na Rogli ostajajo še vedno zaprta, začeli pa naj bi obratovati, odvisno od vremenskih pogojev v drugi polovici tega meseca. Kot še pravijo v Uniturju izzive prinaša nova realnost tudi na področju prihodkov in racionalizacije poslovanja, vendar kljub temu z optimizmom zrejo v prihajajoče mesece in načrtujejo nove turistične programe, še poroča Štajerski val.

Vir: Štajerski val, avtor S.P.