Splošna Bolnišnica Celje od petka z dvema ločenima enotama UCC COVID in UCC NOVI, v želji po zmanjšanju tveganja za širjenje koronavirusa

Foto: SB Celje

V Splošni bolnišnici Celje so se v prizadevanjih, da bi zmanjšali tveganje za prenos okužbe na paciente, ki v bolnišnico prihajajo in se v njej zdravijo zaradi drugih zdravstvenih težav, na minimum, odločili za organizacijo dveh ločenih enot z delovišči za nudenje nujne medicinske pomoči. Od petka, 20. 3. 2020 od 7. ure naprej imajo vzpostavljeno posebno triažo pod nadstreškom Urgentnega centra Celje. Na tej triaži na osnovi vprašalnika in osnovnih meritev, paciente ločijo v dve skupini.

  • Pacienti, ki so potencialno okuženi z novim koronavirusom, vstopajo preko vhoda št. 20 (vhod v Urgentni center Celje) v UCC COVID, kjer izvedejo njihovo zdravstveno obravnavo.
  • Druga skupina pacientov, to so pacienti, ki ne kažejo nobenih znakov okužbe z novim koronavirusom, pa so ob prejemu posebnega obrazca, napoteni na vhod št. 6 (vhod na nekdanjo urgenco), kjer je vstopno mesto za zagotovitev nujne medicinske pomoči v UCC NOVI.

Na triažnem mestu pod nadstreškom Urgentnega centra Celje, sedaj potekatriaža odraslih pacientov kot tudi otrok.

Za obravnavo otrok, ki sledi triaži, je pri otrocih, ki ne kažejo znakov okužbe predvidena obravnava v ambulanti Otroškega oddelka (vhod št.14). Obravnava otrok, ki so potencialno okuženi, pa poteka v UCC COVID.

M.I.