Splošna bolnišnica Celje z današnjim dnem pričenja z ukinjanjem nenujnih operativnih posegov

Foto: sb-celje.si

Zaradi epidemiološke situacije v državi, so se v Splošni bolnišnici Celje začeli pripravljati na organizacijo dela v fazi tako imenovanega »rumenega alarma«. To pomeni, da začenjajo z odpovedovanjem izvajanja nenujnih zdravstvenh storitev in notranjo reorganizacijo dela za zagotavljanje ustreznih prostorskih, opremskih in kadrovskih virov za oskrbo vseh, ki bodo v prihodnjih dneh potrebovali bolnišnično zdravljenje.

Od danes, 13. marca 2020 bosta zaprta vhod št. 1 (glavni vhod na bolnišnično polikliniko) in vhod št. 8 (vhod v najstarejšo bolnišnično stavbo – Gizelino bolnišnico). Vstop in izstop vseh pacientov, ki prihajajo na obravnavo v novejši del bolnišnice in v Gizelino bolnišnico, bo potekal preko vhoda št. 6.

Prav tako bodo od danes, 13. marca 2020 naprej pričeli s postopnim zmanjševanjem izvajanja nenujnih zdravstvenih storitev v bolnišnici. Najprej bodo pričeli z ukinitvijo nenujnih operativnih posegov in z zmanjševanjem tega program, od ponedeljka, 16. marca 2020 pa bo prekinjeno tudi izvajanje nenujnih specialističnih pregledov. Vse paciente, katerih zdravstvena obravnava bo odpovedana, bodo o tem obvestili po pošti.

Iz bolnišnice bodo v prihodnjih v domačo oskrbo odpustili vse paciente, ki ne potrebujejo nujne hospitalne obravnave.

Vstopna točka za testiranje pacientov na novi koronavirus tudi naprej deluje po opredeljenem protokolu.

M.I.