Sporen razpis MORS-a sprožil pravo vojno med Mojco Šetinc Pašek in Marjanom Šarcem! Je to začetek konca “svobode” pod Golobovo vlado?

Foto: Zajem zaslona

Če smo bili doslej vajeni, da so si koalicijski partnerji “krili” hrbte, smo v zadnjem obdobju priča pravi mali vojni in to celo med strankarskimi kolegi. Sta morda Marjan Šarec in Damir Črnčec poskrbela za pričetek konca “svobe”, ki bi jo naj imeli pod Golobom? Med Marjanom Šarcem in Mojco Šetinc Pašek se je namreč zaradi domnevno spornega posla MORS-a sprožila prava mala vojna.

Novinar Bojan Požar je namreč s svojim razkritjem, da je MORS-a za namen promocije službe vojaka, za resničnostni šov v javnem razpisu dodelil 2 milijona evrov podjetju, ki niti ne posluje povzročil nemir znotraj stranke Gibanje Svoboda. Oglasila se je namreč poslanka Mojca Šetinc Pašek in zapisala, da bi morala za Šarca veljati enaka pravila kot za Sanjo Ajanovič Hovnik. Kot je vsem verjetno znano je Ajanović Hovnikovo z ministrskega mesta odnesel sporni razpis za dodelitev sredstev NVO-jem.

Vendar pri tem Marjan Šarec strankarski kolegici ni ostal dolžan in je zapisal, da gre v tem primeru za drugačno zgodbo. po njegovem ne gre za isti primer podeljevanja sredstev, ker sredstva niso bila podeljena nobenemu od družinskih članov ali prijateljev. Hkrati pa želi ljudi Šarec trenutno v svoj prav še prepričati s tem, da naj razpis še ne bi bil zaključen in teče še rok za pritožbo. Za konec pa poskuša svoje dejanje opravičiti s tem, da naj bi še kako dobro vedel kako občutljivi so javni razpisi.

Pri vsej tej zgodbi gre dejansko za pravo malo vojno med strankarskima kolegoma. Zato bo še kako zanimivo videti kakšen bo na koncu celo epilog te zgodbe na strani vlade.

Vir: X