Sporočilna, barvita in duhovita dela o življenju dr. Josipa Ipavca, ki so jih ustvarili mladi sedaj na ogled še v Celju

Foto: MOC

Celje, 18. marec 2021 –Ob letošnjem letu Josipa Ipavca šentjurskega skladatelja in zdravnika sta JSKD Šentjur in Peter Arlič, profesor na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje izvedla likovni projekt Pop art Josip. S tem sta delo in življenje Josipa Ipavca želela približati mlajši generaciji.

Peter Arlič se je za to obliko grafičnega oblikovanja odločil, ker je mladim le-ta zelo blizu. Tako so želeli pri mladih spodbuditi ideja za ustvarjanje čim bolj domiselnih plakatov o dr. Josipu Ipavcu. Snovalci ideje so bili pozitivno presenečeni nad odzivo in kreativnostjo dijakov dveh tretjih letnikov, ki so skozi raziskovanje življenja dr. Josipa Ipavca ustvarili veliko sporočilnih, barvitih in duhovitih del.

Foto: MOC

Pri pop art umetnosti je zanimivo, da najbolj pride do izraza na ulici, zato se sedaj razstava po Šentjurju seli še na Krekov trg v Celje za katero sta poskrbela Muzej novejše zgodovine Celje in Mestna občina Celje postavljena tudi na Krekovem trgu v Celju. “Na Krekovem trgu je postavljenih 10 razstavnih panojev z  likovnimi deli celjskih dijakov. Razstavo je oblikoval prof. Peter Arlič. Barvita in zanimiva razstava bo na ogled do 15. aprila 2021”, so v izjavi za javnost še zapisali na MOC.

M.I.