Sprevrženo, mehanizmi globoke države ob padcu podpore nad človeka, ki je reševal življenja, sami pa so krizo spremljali iz udobnih foteljev državnih podjetij

Foto: (YouTube)

Lahko bi rekli, da se je v minulem tednu zgodilo tisto, kar so mnogi že dolgo napovedovali in to je strm padec podpore obrazu globoke države Robertu Golobu. Kot kaže le ta ne stoji dolgo križem rok in kaj hitro povleče na plan afere, ki bi lahko škodovale desnici, kljub temu, da se na koncu za njih izkaže, da ne pijejo vode. Žal pa so dovolj, da jo ljudje kupijo in na volitvah izvolijo njihov tako imenovani novi obraz.

Tudi tokrat se niso izjalovili tradiciji in po objavi javnomnenjskih raziskav, hitro v javnost plasirali novico, da naj bi SDT ravno sedaj vložilo preiskavo zoper nekdanjega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. To sosledje dogodkov dejansko potrjuje besede Jožeta Tanka ob razpravi o novem mandatu Dragu Šketi na državnem tožilstvu, da naše tožilstvo dejansko deluje izredno selektivno.

Kar je še bolj žalostno pa je to, da kot je opozoril tudi poslanec SDS in takrat minister Zvone Černač to počno za človeka, ki je v času krize zadeve spremljal z udobnega naslonjača državnega podjetja. Na drugi strani pa želijo blatiti človeka, ki je kot minister deloval noč in dan, da se je poskrbelo za nabavo medicinske opreme s katero se je reševalo človeška življenja.

Podporo nekdanjemu ministru je izrekel tudi takratni premier Janez Janša in poudaril, da gre za ponovni poskus blatenja dela takratne vlade. Hkrati je v odzivu poudaril, da je to že stalna praksa levice, da se ustvarijo afere, ko njihova podpora strmo pade.