Sramotno! Vladni napad na pomen znanja znanja slovenščine in njeno razvrednotenje

Foto: Vlada Republike Slovenije

Čeprav Slovenija trenutni vladajoči kliki nikoli ni bila intimna opcija, je nedopustno, da se s slovenskim jezikom ravna tako mačehovsko. Ministrstvo za izobraževanje in kulturno ministrstvo namreč počneta vse, da bi razvrednotila pomen slovenskega jezika, kar posledično pomeni razvrednotenje domoljubja. Vse to kaže, da vlada ubogljivo sledi politiki Levice, ki počne vse, da bi razvrednotila pomen slovenske osamosvojitve.

https://x.com/dr_Olaj/status/1808082632632098946

Tarča tega ravnanja so sedaj kot kaže šole in naši najmlajši, katere bi morali vzgajati v duhu domoljubja. Vlada namreč predlaga nacionalni program vzgoje izobraževanja, v katerem pa je tarča razvrednotenja tudi znanje slovenskega jezika. Kozma Ahačič ob tem opozarja, da je vlada prezrla vsa opozoril glede slovenščine na maturi in s svojim ukrepom manjša pomen znanja jezika.

“Tako rekoč soglasno stališče stroke so prezrli. Matura iz slovenščine bo dobila nižjo raven, slovenščina pa s tem status neizpostavljenega predmeta. S tem delovna skupina in minister prevzemata veliko odgovornost. Mi več kot opozoriti ne moremo,” opozarja Kozma Ahačič. Ob tej prezirajoči se politiki do slovenskega jezika se je oglasil tudi dr. Anton Olaj: “Sramotno. Gre za neposredni napad na slovensko samobitnost, ki je temelj in pogoj naši izborjeni državnosti. To abotnost bo potrebno odpraviti.”

Vir: X