Srbska policija na mejnem prehodu prijela Kristijana Kamenika

Slika je simbolična. (Foto: pixabay.com)

Celje, 18. marec 2021 – Danes nekateri mediji poročajo, da je srbska policija na mejnem prehodu Batrovci prijela slovenskega državljana Kristijana Kamenika. Kamenika so prijeli na podlagi razpisane tiralice, ker bi moral odslužiti še nakaj zaporne kazni.

Prvič so Kamenika v Srbiji prijeli leta 2004 zaradi tihotapljenja heroina iz Slovenije. Na prvem sojenju naj bi bil obsojen na sedem let, v ponovljenem sojenju pa na dve leti in pol zaporne kazni. Obe sodbi nista dočakali pravnomočnosti zato bi morali Kameniku v Srbiji ponovno soditi leta 2008, a je bil takrat v zaporu na Hrvaškem. Leta 2016 se je v Srbiji ob odsotnosti Kamenika pričelo ponovno sojenje, ko mu je bila izrečena kazen leto in devet mesecev zaporne kazni in izgon iz države za obdobje 10-ih let.

Ob tem spomnimo, da se je pred organi pregona Kristijan Kamenik prvič znašel leta 1997 zaradi domnevne vpletenosti v štirikratni umor v Tekačevem in bil leta 1999 tudi obsojen na 20-letno zaporno kazen. Kasneje je bila sodba razveljavljena in v ponovnem sojenju je bil oproščen, tudi v Sloveniji se mu tretje sojenje ni pričelo, saj je bil v tistem obdobju za zapahi v tujini.

Po prestanih kaznih v tujini na celjskem sodišču tako Kamenika čaka ponovno sojenje v zadevi Tekačevo in zaradi domnevne preprodaje droge, ki bi jo naj izvajal po telefonu v času prestajanja zaporne kazni po prvem sojenju za umore v Tekačevem.

Uredništvo