Za vrati propadajoče hiše je skrita žalostna resnična zgodba trdega, neizprosnega življenja. Kraj dogajanja, pa Dol pri Ljubljani.

V 300 let stari hiši, ki se dobesedno seseda živi na 20 m2 nadvse skromna tričlanska slovenska družina hudo bolnih staršev in 19-letnega sina, vestnega dijaka 3+2 strokovnega programa, ki že od rojstva vse svoje življenje živi v hudi revščini in pomanjkanju. Družina, v kateri vladata bolezen in neprestana finančna stiska, eksistenčna borba, živi v nemogočih razmerah in ko jih vprašaš kaj si želijo rečejo: »Nič…vse življenje živimo na trdo in tako kot vidite, brez marsičesa kar imajo drugi, zato smo že zdavnaj pozabili na svoje želje.”? Ker je stanovanje tako zelo majhno, v njem niti ne morejo imeti veliko. Si lahko mislite, da oba bolna starša spita na 35 let starem kavču dimenzije 120×190? Sin pa tik poleg njiju na postelji, kot se vidi na sliki,« je med drugim zapisano na Facebooku.

»Ker je stiska tu res huda in da boste takoj lahko reagirali in pomagali, je družina dovolila zapisati njihov naslov tu v objavi: Družina Jerman, Velika vas 9, 1262 Dol pri Ljubljani. Tel.št. mame Marjane je 041 699 490. Pokličite jih, bodo veseli,« apelirajo na vse tiste, ki bi bili pripravljeni pomagati.

Avtor: Škandal24