Srčni bolnik s Tanjo Fajon v vladi namesto v obljubljenih tridesetih dneh do specialista, do le-tega v treh letih

Tanja Fajon in stranka SD. (Foto. Zajem zaslona Twitter/SD)

Ena najbolj opevanih predvolilnih obljub Socialnih demokratov (SD), ki jih vodi Tanja Fajon, je bila, da bodo uredili zdravstvo in boste v 30 dneh lahko prišli do specialista. Sedaj, ko je tako stranka del koalicije, Fajonova pa del ministrske ekipe Golobove vlade, se naš zdravstveni srečuje z vse slabo podobo. S tem pa se tudi čakalne vrste vse bolj podaljšujejo in bolniki vse težje prihajajo do zdravstvenih storitev.

Najbolj žalostno pri tem je, da se čakalne dobe podaljšujejo tudi za življenjsko nevarne bolezni, kot so denimo bolezni srca. Tako je denimo nekdanji mariborski župan, poslanec in državni sekretar Franc Kangler objavil dopis zdravnika, ki opozarja, da je srčni bolnik star 79. let, prejel datum predvidene operacije šele čez 3 leta. Gre za nedopustno dolgo čakanje pri tako resni bolezni.

Zaradi takšnega odnosa trenutne vlade je do njih kritičen Franc Kangler. “Čakalna doba 3 leta za operacijo srca! @tfajon 30 dni do specialista? Komu se je odpeljalo v tej @vladaRS? A bolano srce bo vzdržalo 3 leta? Kdo ovira pri operacijah dr Klokočovnika?” S temi vprašanji Franc Kangler vlado sprašuje kdaj misli k reševanju našega zdravstvenega sistema prstopiti z največjo mero resnosti in odgovornosti.

Vir: X