»Srečno pot ….. v novo leto« je slogan letošnjega decembra v Slovenskih Konjicah

V Slovenskih Konjicah so prepričani, da bodo letošnje prireditve v mesecu decembru občane ter občanke kot tudi vse obiskovalce povezale na poseben način. Vse prireditve se bodo odvijale pod sloganom »Srečno pot …. v novo leto« in s tem se bod spomnili tudi nekdanjega vlaka »Konjičana«, ki je sedemdeset let vozil po ozkotirni železniški progi Poljčane – Slovenske Konjice – Zreče. Njegova žlahtna zgodba bo tokrat povezala tako samo krašenje mesta, kot tudi kulturno-turistično dogajanje, ki bo segalo vse do sosednje občine Zreče. Projekt so v občini zasnovali skupaj s Turističnim društvom Slovenske Konjice, ker so želeli povezati tako vrtce, šole, društva, javne zavode in druge posameznike konjiške občine. Ob tem je župan občine Miran Gorinšek povedal:

Na Mestnem trgu pred Domom kulture bodo postavili osrednje mestno drsališče, ki bo odprto od 5. decembra 2018 do 2. januarja 2019. Vstop na drsališče bo brezplačen, za nemoteno delovanje le-tega pa bo srbela ekipa Zavoda za šport Slovenske Konjice. Na dan, ko bo pričelo delovati drsališče torej 5. decembra 2018 bodo v Slovenski Konjicah prižgali tudi novo letno okrasitev mesta. Samo drsališče bodo letos obdali s toplim gozdičkom in lesenimi hišicami, ki pa bodo letos postale simpatične železniške postaje in iz katerih bo dišalo po praznikih. Hiške bodo poimenovali po nekdanjih postajah, svoj prostor pa bodo v njih našli lokalni podjetniki, društva, rokodelci in druge organizacije, ki bodo obiskovalcem ponujali različne izdelke.

Seveda tudi letos v Slovenskih Konjicah niso pozabili na okrasitev mesta, ki ga bodo opravili skupaj s šolami, vrtci, društvi, javnimi zavodi in drugimi organizatorji. V mestu bodo postavljene smrečice iz pohorskih gozdov, glavna tema okraševanja bo tudi tukaj vlak Konjičan in nekdanja železniška proga. Za glavno smreko, ki bo stala pred Domom kulture so otroci OŠ Pod goro iz lesa izdelali številne vlakce, ki bodo krasili to smreko. Tudi svetlobna osvetlitev mesta, okrasitev krožišč in pročelij hiš bo namenjena posvetitvi Konjičanu. Kako bodo letošnjo okrasitev pripravili v Slovenskih Konjicah je predstavil Cveto Štefanic, predsednik Turističnega društva Slovenske Konjice:

Posebno presenečenje letošnjega decembra bo vsekakor praznični vlak s katerim se bodo lahko domačini in obiskovalci od 26. decembra 2018 do 30. decembra 2018 popeljali po centru Slovenskih Konjic in občudovali njihovo pravljično podobo. Vlak bo svojo krožno pot pričel na parkirišču pri Konusu in pot nadaljeval preko Mestnega in Starega trga do Župnijskega doma in se vrnil na izhodiščno točko. Vlak bo imel tudi vmesne postaje, ki bodo v Mestnem trgu, pri Starem trgu in pri Župnijskem domu.

Kaj vse se bo dogajalo v Slovenskih Konjicah v mesecu decembru letošnjega leta je predstavila Renata Klančnik, direktorica Javnega zavoda Slovenske Konjice:

 

M.I.