Srhljivo! Je Milan Kučan s svojim govorom v Dražgošah demokratično izvoljeno vlado označil za fašistično, proti kateri naj ne bi bilo dovolj odpora? Kakšne radikalne ukrepe si želi?

Foto: Twitter (Matjaž Lesjak)

Kljub zaostrenim epidemiološkim razmeram so somišljeniki bivšega režima, danes organizirali prireditev v Dražgošah, na kateri je bil glavni govornik zadnji šef partije v Sloveniji in prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan.

Žal pa kot izhaja iz poročanja RTV Slovenija tudi on ni mogel mimo ideoloških tem in se ni mogel distancirati od nekaterih izjav poslancev, ki kot kaže trenutno oblast, ki je bila izvoljena na demokratičnih volitvah označujejo za fašistično. Kot izhaja iz zapisa RTV Slovenija je Kučan prepričan, da je v Sloveniji vse več obujanja fašizma, hkrati pa sam ne vidi dovolj odpora naroda, ki je nekoč že bil žrtev fašizma. Predvsem navajanje RTV Slovenija: “Kljub temu pa Kučan dovolj močnega odpora, kakršnega bi pričakoval od naroda, ki je nekoč že bil žrtev fašizma, ne zaznava”, nakazuje, da bi lahko s tem nakazoval na trenutno vlado.

Te njegove navedbe je komentiral tudi Jože Biščak, ki se sprašuje, če protesti, lažno poročanje osrednjih medijev in nespoštovanju ukrepov vlade ni dovolj močan odpor proti legitimno izvoljeni vladi. Hkrati se sprašuje, če bi bilo potem po mnenju Milana Kučana sprejeti bolj radikalne ukrepe kot so pobijanje in metanje v jame ideološko drugače mislečih ljudi?

Damijan Terpin je ob tem zapisal, da je za Milana Kučana večja podpora strankam okoli trenutne vlade oživljanje fašizma in dodal: “kdor ni komunist je lahko samo fašist”. 

Vir: Twitter