Stanovanjska soseska Dečkovo naselje prve obiskovalce pričakuje v prvi polovici decembra. Soseska v čast sodelovanja z mestom Singen iz Nemčije dobila tudi prvo ulico poimenovano Singenska ulica.

Foto: Jan Grušovnik

Po navedbah mestne občine Celje v stanovanjski soseski v Dečkovem naselju (DN 10) dela potekajo dobro. Nekaj zamud je bilo pri dobavi materiala, zato se je datum vselitve prvih stanovalcev zamaknil v december. Nova stanovanjska soseska je prejšnji teden s potrditvijo na mestnem svetu dobila ulico, in sicer Singensko.

Singenska ulica je posvečena dolgoletnemu in zelo plodnemu sodelovanju Celja z nemškim mestom Singen na različnih področjih (Rdeči križ, gasilci, šolstvo, kultura …).

Trenutno dela potekajo na urejanju okolice pri dveh blokih, ki bosta vseljiva kot prva. Poteka tudi vgradnja notranjih vhodnih vrat v stanovanja. Objekta sta testno priklopljena na vire energije in izvajajo  še manjše inštalacijske popravke.

V garažni hiši potekajo zaključna ključavničarska dela, poteka tudi urejanje okolice garažne hiše.

Na drugih dveh objektih so zaključena gradbena dela v vseh etažah, prav tako termoizolacijska dela na strehah. Vgrajena so okna in balkonska vrata.

Na zadnjih dveh objektih potekajo groba gradbena, strojna in elektroinštalacijska dela v četrtem nadstropju.

Vselitev stanovalcev v prva večstanovanjska objekta je predvidena v prvi polovici decembra. Vselili se bodo stanovalci oskrbovanih in neprofitnih stanovanj.

Družba Nepremičnine Celje je prejšnji teden objavila Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2022-2024. Z razpisom bo družba podelila 36 stanovanj za mlade in mlade družine v soseski Dečkovo naselje – DN 10, 5 arhitektonsko prilagojenih stanovanj za potrebe invalidov, ki so trajno vezani na uporabo invalidskega vozička, in 109 stanovanj za druge upravičence do neprofitnih stanovanj, od tega bo na voljo 50 stanovanj v soseski Dečkovo naselje – DN 10 in 59 stanovanj na drugih lokacijah v Celju. Stanovanja bodo podeljena v letih 2022, 2023 in 2024.

Vir: MOC