“Nimam te informacije, na žalost. Sicer ona je v svojem odgovoru rekla, da je šolska inšpekcija obvestila njegova ravnatelja, ker je pol zaposlen v eni in pol v drugi šoli. Samo meni se zdi, da ravnatelj res ne bo mogel ničesar narediti, to pa zato, ker to dejansko ni disciplinski prekršek, ki bi ga oni lahko sankcionirali. Jaz mislim, da je tukaj vloga sindikata, da bi sindikat moral kaj povedati o učiteljih. On bi se moral izjasniti. Jaz sem zadovoljna, da tudi ona obsoja takšno dejanje, mislim pa da je tukaj na potezi sindikat, ki bi moral sprejeti neke standarde vedenja svojih zaposlenih, tudi zunaj delovnega časa,” je za naš medij dejala poslanka SDS Mojca Škrinjar, ki je šolsko ministrico Simono Kustec nedavno povprašala kako mislijo ukrepati glede nedostojnega vedenja učitelja Gregorja Markiča, ki je na dan proslave pred Dnevom državnosti na Prešernovem trgu razkazoval svoje intimne predele. 

Poslanka SDS Mojca Škrinjar se sprašuje ali bo ministrstvo za šolstvo sprejelo ustrezne ukrepe z namenom zaščite dobrega imena in ugleda učiteljskega poklica, potem ko smo bili priča skrajno nedostojnemu vedenju učitelja Gregorja Markiča na dan proslave na Prešernovem trgu pred Dnevom državnosti. Na 19. Redni seji DZ je Škrinjarjeva ministrici za izobraževanje, znanost in šport Simoni Kustec zastavila tudi vprašanje v zvezi s tem nerazrešenim problemom: “Ministrico za izobraževanje, znanost in šport sprašujem, kako bo ministrstvo ukrepalo, da zaščiti dobro ime in ugled učiteljstva po tem, ko je to onečastil učitelj Gregor Markič s svojim skrajno nedostojnim vedenjem pred Prešernovim spomenikom na predpraznični dan ob robu državne proslave,” je zanimalo Škrinjarjevo.

Po navedbah Škrinjarjeve je učitelj javni uslužbenec, ki ga veže kodeks javnih uslužbencev in je hkrati vzgojitelj. “S svojim zgledom vzgaja, pa naj bo to v službenem ali prostem času, saj je dejansko javna osebnost.” Škrinjarjeva še pravi, da je učiteljica oziroma učitelj vzornik svojim učencem in učenkam, dijakom in dijakinjam, študentom in študentkam, poklic učitelja pa po njenem prepričanju prinaša poleg zahtev strokovnosti in etičnosti tudi odgovornost.

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj.