Starši: Štrukljevanje je »nacionalna zloraba otrok, je sindikalna šolniška pedofilija«

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Z zgoraj navedenim naslovom so v spletnem časopisu Demokracija pospremili stavko 40.000 šolnikov, ki jo je organiziral SVIZ, ki ga vodi Branimir Štrukelj. Za to se odločili, ker je v njihovo uredništvo prispelo pismo Slavka Mežka, očeta štirih šolarjev iz Krope, ki so ga v celoti tudi objavili.
»Nacionalna zloraba otrok, to je sindikalna šolniška pedofilija in manipulacija s starši se nadaljuje. Starši imamo tega zadosti. Vedno bolj nam je jasno, da so naši otroci talci nekompetentnega šolništva in političnih avanturistov a la Štrukelj & co. Mediji o neposredno prizadetih – otrokih, šolarjih,  starših, družinah – ne pišete. Sveti staršev in sveti zavodov šol so slejkoprej impotentni krožki kimavcev,  ki so, v strahu za otroke, šolarje, modro tiho oziroma jih pred stavko itak nihče ničesar ne vpraša kaj šele posluša.
Mediji – vaše strani in oddaje polnijo sindikalne puhlice in parole. Staršev ne vidite, ne slišite,  ničesar ne vprašate.  Beda.
Pa v šolstvu ne gre le za plače učiteljev. Šolski sistem, učni programi in njihova realizacija so že dolgo neučinkoviti in neuporabni. Da se za vso to navlako vsako leto potroši težke milijone davkoplačevalskega denarja (s previsokimi učiteljskimi plačami vred) – o tem pa nič. Nekega dne bomo šli na ceste otroci in starši.
Starši slovenskih otrok – šolarjev – dijakov (obeh spolov)
(zanje Slavko Mežek, Kropa, oče štirih šolarjev)«
“Prvotno objavljeno na www.demokracija.si/slovenija/”