Ste videli to!? Medtem, ko se mladi iz SD fotografirajo z rdečo zvezdo, Slovenci v Kanadi ponosno izobesijo slovensko zastavo

Foto: Twitter (Mitja Iršič)

“Očitno je res tako, da večina ljudi domovino vzljubi komaj, ko jo izgubi, prej pa jo jemljejo kot nekaj samoumevnega in spoštovanja nevrednega.” S tem zapisom Mitja Iršič dejansko še kako dobro opiše stanje duha, ki smo mu dejansko v Sloveniji priča v zadnjih 30 letih.

Z zgornjim zapisom je namreč Mitja Iršič pospremil dve fotografiji, ki dejansko prikazujeta dvoje popolnoma različnih stanj duha pri Slovencih. Tako denimo podmladek stranke SD veselo za fotografijo uporablja zastavo bivše države na katerem je tudi simbol rdeče zvezde oziroma totalitarnega režima. Na drugi strani prikazuje fotografijo na kateri Slovenci v Kanadi ponosno izobesijo zastavo Republike Slovenije.

Tako dejansko mladi iz SD kažejo svoj mačehovski odnos do Republike Slovenije, ki so jo borci za samostojnost z deset dnevno vojno tudi priborili. Vendar zaradi politike, ki smo ji bili v teh 30 letih v veliki večini obdobja priča, ne sprejmejo, da je Slovenija samostojna in gre svojo pot. Na drugi strani se tega še kako dobro zavedajo ljudje v tujini, ki so morali zaradi simbola s katerim se želijo mladi v SD poistovetiti, zapustiti lastno domovino.

Vir: Twitter