Število okuženih v Domu starostnikov Šmarje pri Jelšah še narašča, kljub vsemu vzpodbudno, da prvi stanovalci že okrevajo

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Do danes je bila v Domu starejših občanov Šmarje pri Jelšah potrjena okužba s koronavirusom potrjena pri 39 stanovalcih, od katerih jih je trenutno 6 hospitaliziranih v bolnišnici. Popoldne so bili obveščeni, da je danes ena oseba v bolnišnici umrla. Ob tem svojcem izrekajo tudi iskreno sožalje.

Na novo je bila okužba potrjena še pri eni zaposleni, sedaj je okuženih 7 zaposlenih. Kljub vsemu zaposleni v domu vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje okuženih in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce.

Zaposleni vso skrb posvečajo nalogi, da je za stanovalce kar se da najboljše in najlepše poskrbljeno in da bodo stanovalci bolezen čim prej in čim lažje preboleli okužbo. Podali pa so še vzpodbudno novico, da prvi oboleli stanovalci že okrevajo.

Bolezenski znaki se še pojavljajo in se pričakuje porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh. Dodatni brisi se bodo odvzemali po navodilih zdravnika, so še zapisali v domu.
V delovnem procesu so se zaposlenim v domu, kot v preteklih dneh, pridružili zaposleni Zdravstvenega doma Laško in Medical centra Rogaška Slatina. Prav tako se je pridružila ena prostovoljka, kar jim bistveno pomaga pri zagotavljanju nemotene oskrbe njihovih oskrbovancev.

M.I.