Novi tednik je poročal, da želi vodstvo Gorenja zmanjšati število indirektnih proizvodnih delavcev za 176 do sredine aprila. To gre za vse tiste delavce, katerih delo ni določeno z normativi in s standardnimi izdelavnimi časi in ki neposredno ne sestavljajo ali izdelujejo polizdelkov ali končnih izdelkov.

V Gorenju želijo število delovnih mest zmanjšati ob uvedbi naprednejših informacijskih ter tehnoloških procesov in ob novi razporeditvi dela. Tako bodo število presežnih delavcev zmanjšali z mehkimi metodami. Od teh delavcev se jih bo nekaj upokojilo, del pa jih bodo premestili na enakovredna delovna mesta v proizvodnji, poroča Novi tednik.

Obenem je v družbi Hisense Gorenje Europe napovedana reorganizacija poslovnih procesov, v tej družbi je od 1. januarja zaposlenih 880 režijskih delavcev, poroča Novi tednik. Sindikatu so že posredovali predlog organizacije, ki bo imela manj ravni odločanja in manj oddelkov. Sindikat bo svoje mnenje podal v osmih dneh, so sporočili za Novi tednik iz službe za odnose z javnostmi. Prihodnji mesec bodo začeli postopke za ugotavljanje števila presežnih delavcev, še poroča Novi tednik.

 

Vir: Novi tednik, avtorica T.S.