Strogi ukrepi tudi v Cinkarni Celje, ki trenutno še posluje nemoteno

Foto: Cinkarna Celje

Tako kot mnoge družbe so tudi v Cinkarni Celje sprejeli številne ukrepe za preprečitev možnosti širjenja koronavirusa. V času kriznih razmer je vstop v podjetje možen le za zaposlene in izvajalce nujnih del. V Cinkarni Celje lahko delavci v tem času koristijo raznolike oblike dela, v kolikor so v službi na lokaciji podjetja, pa zanje veljajo posebni preventivni ukrepi.

V podjetju so zapisali, da so prve preventivne ukrepe pripravili že pred potrditvijo prvega primera koronavirusa v Sloveniji, od takrat pa zaposlene redno obveščajo o veljavnosti le-teh. Vstop v podjetje možen samo ob doslednem upoštevanju navodil. V podjetj lahko, sedaj poleg zaposlenih, vstopajo le prevozniki, kurirji hitrih pošt in zunanji izvajalci, ki izvajajo nujna dela, potrebna za preprečitev morebitne neposredne škode.

Vsi, ki vstopajo v podjetje morajo nositi zaščitne maske in dosledno upoštevati navodila na vstopnih točkah. Za zajezitev širjenja koronavirusa so do nadaljnjega preklicali vse vodene oglede podjetja, ekskurzije, poslovne obiske in službene poti. Ukinili so koriščenje vseh počitniških kapacitet, izobraževanja, prav tako je do nadaljnjega zaprta industrijska prodajalna.

V podjetju so v največji možni meri prešli na  elektronsko oz. telefonsko komuniciranje. Zaposleni, ki sicer že delajo z računalniki, so vešči uporabe video konferenc in drugih aplikacij, zaradi katerih njihovo delo poteka skoraj nemoteno, so še zapisali. Za vse zaposlene, ki prihajajo na delo, so izdali poziv, da pri registraciji delovnega časa ohranjajo priporočeno medsebojno razdaljo, odgovorni vodje pa skrbijo za čim manj stika sodelavcev med menjavo izmen.

Za hrano so poskrbeli s ponudbo hladne malice brez osebnega stika, prav tako so zaprli jedilnico. Prav tako so nekaterim zaposlenim v teh dneh ponudili koriščenje viška ur, na podlagi dogovora, prav tako lahko koristijo lanskoletni in letošnji dopust, nekateri bodo napoteni na čakanje na delo ali na opravljanje dela na domu.

“V času priprave tega sporočila posluje podjetje nemoteno, izvajajoč vse poslovne funkcije, vključno s proizvodnjo. Seveda smo vse poslovne procese, v organizacijskem smislu,prilagodili z namenom zmanjšanja izpostavljenosti zaposlenih in dviga odpornosti sistema. Trenutno poslujemo skladno z letnimi načrti, tako v kontekstuobsega kakor tudi uspešnosti poslovanja. Negativnih vplivovna uspešnost poslovanja, ko in če bodo nastopili, še ne moremo kvantificirati in kvalificirati. Zavedati se je potrebno, da so razmere izjemno dinamične in negotove, torej je relevantnost pričujočegazapisa kratkoročna”, so še zapisali v izjavi za javnost.
M.I.