Strokovnjak Maleiner opozarja, da gre pri C0 za izredno nevaren in nepotreben projekt

Foto: Zajem zaslona X / SDS

Preiskovalna komisija pod vodstvom Anje Bah Žibert, ki preiskuje gradnjo kanala CO je zaslišala strokovnjaka Franca Maleinerja. Pričanje slednjega je zaskrbljujoče, saj je potrdil mnoga dosedanja ugibanja, da gre v tem primeru za izredno nevaren projekt. Kar pa je po njegovem še bolj pereče, da je projekt nepotreben in bi se zadeva lahko reševala drugače.

Predsednica komisije je v vprašanju priči ponovila njegovo stališče, ki ga je izrazil na pričanju, da v kolikor bi bil on projektant ali nadzornik gradbišča, bi zadevo takoj ustavil. Maleiner je še enkrat potrdil to trditev, saj je prepričan, da gre za izredno nevarno zadevo, da je pa ironija še večja pa je projekt popolnoma nepotreben. Priča je še dejala, da bi se lahko zadeva reševala popolnoma drugače.

V nadaljevanju je strokovnjak izjavil, da bil lahko ljubljanski župan to reševal s čistilno napravo. Danes smo namreč priča srednjim čistilnim napravam, ki so enako učinkovite kot večje čistilne naprave. Ravno zaradi tega se strmi k temu, da se decentralizira odvajanje odpadnih vod, je še prepričan Franc Maleiner.

Vir: X