Strokovnjak za klinično toksikologijo: “Inžinirji so že na načetku gradnje Kanala C0 napovedali, da bo puščal, zato je velika nevarnost onesnaženja pitne vode”

Foto: X SDS

Ljubljanski župan Zoran Janković je tako kot na nekaterih področjih, tudi v primeru izgranje Kanala C0 gluh za opozorila in samovoljno pelje projekt, ki lahko pomeni veliko katastrofo za Ljubljano in okolico. Še več, županovim interesom so podlegli posamezniki, ki so pri tem celo prekoračili svoja pooblastila, pri odločanju v teh zadevah. Še vedno namreč ni jasno, kako je lahko danes sekretarka Seršenova izdala odločbo po Zakonu o upravnem postopku, če nima narejenega izpita.

Vendar kljub vsemu to ni najvčja težava, ampak je težava, da lahko ta projekt pripelje do ekološke katastrofe v glavenm mestu in njeni okolici. Da gre za povsem neprimeren projekt z vsakim zaslišanjem potrdijo tudi strokovnjaki na parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje projekt gradnje Kanala C0. Tokrat je pred komisijo pričal strokovnjak za klinično toksikologijo, ki je ponovno potrdil nevarnost tega projekta.

Kot je poudaril Miran Bervar, so inženirji že na začetku opozarjali, da bo Kanal C0 puščal že ob sami izgradnji. To pa je tudi največja skrb, saj lahko s tem pride do onesnaženja pitne vode na širšem ljubljanskem območju. Bervar je še izrazil razočaranje, da se morajo zdravniki v 21. stoletju pogovarjati o nevarnosti mešanja pitne vode s fekalijami.

Vir: X