World View Weekend radio je imel 10. novembra zanimivo oddajo v kateri sta gostovala upokojeni ameriški general letalstva Thomas McLnerney in avtorica Mary Fanning, pridružil pa se jima je tudi Rich Higgins, bivši uslužbenec Trumpovega Sveta za nacionalno varnost.

 

Govorili so o goljufijah na ameriških volitvah in o zelo zmogljivemu super računalniškemu sistemu, znanemu kot Hammer (Kladivo). Ta sistem vključuje tudi aplikacijo imenovano Scorecard, ki je zmožna vdreti v volilne računalnike in ukrasti glasove. Tako vsaj trdi Dennis Montgomery, bivši CIA pogodbenik in žvižgač, ki je načrtoval in zgradil Hammer leta 2003. Takrat naj bi bil namen tega sistema zunanji nadzor, ki bi ščitil ZDA pred teroristi.

Hammer je zaplenila Obama-Biden administracija, glede na zaupne audio posnetke, ki so bili leta 2015 po nalogu sodišča objavljeni, pa naj bi uporabila aplikacijo Scorecard  na Floridi leta 2012, da bi ukradla predsedniške volitve.

V oddaji so udeleženi trdili, da je bila ta aplikacija znova uporabljena na letošnjih volitvah v korist Josepha Bidna. On je izkoriščal Hammer že, ko se je potegoval za podpredsednika leta 2012.

Tokrat preko Scorecard aplikacije kradejo glasove na Floridi, v Georgiji, Teksasu, Pensilvaniji, Wisconsinu, Michiganu,  Nevadi in Arizoni, pravi Montgomery. Scorecard »krade« volitve tako, da posega v računalnike na prenosnih točkah računalniških sistemov državnih volitev.

3. februarja, 2009, so Hammer preselili v skrivne CIA objekte v Fort Washingtonu, Maryland, kjer se ga je začelo uporabljati za notranji nadzor, tarče pa so bili predvsem politični nasprotniki Obame.

Ko je na lastne oči videl kako je Obamina administracija začela uporabljati Hammer proti Ameriki, je Montgomery postal žvižgač z Ministrstvom za Pravosodje in FBI-jem je sklenil dva dogovora o imuniteti v zameno za dokaze in pričevanja.

Leta 2013 je več uradnikov iz Washingtona D.C. opozoril, da se Hammer uporablja za nezakonito nadzorovanje. O tem je obvestil preko faksa tudi Obamo in Bidna.

Med drugim so s pomočjo Hammerja vohunili tudi proti predsedniku Vrhovnega sodišča Johnu Robertsu, vrhovnemu sodniku Antoninu Scalii, članom kongresa, Rudyju Giulianiju, generalu Michael Flynnu, Donaldu Trumpu, Trump stolpu in mnogim Trumpovim podjetjem, ter članom njegove družine. Za Trumpom pa naj bi vohunili predvsem zato, ker se ga CIA boji.

Celotno oddajo lahko v angleščini poslušate tu: https://www.worldviewweekend.com/situation-room/audio/brannon-howse-november-4-2020

Avtor A.S., članek je bil prvotno objavljen tukaj.