Švarc Pipanova riše nove meje občin – po novem Trnovo in Murgle v ločenih občinah!?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

“To mejo med Trnovmm in Murglami @dr_Olaj ,ste pa v coroni pozabili nadzirati. Ministrica je bila zbegana.” S temi besedami se je na nastop aktualne ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan odzval nekdanji notranji minister Aleš Hojs. Aktualna ministrica za pravosodje se namreč ni najbolje izkazala pri poznavanju meja občin in geografije v državnem zboru.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1661996925174833152?s=20

Ob razpravi o izbrisu kazni v času covida, zaradi kršenja odlokov se s svojim nastopom ni ravno najbolj izkazala pravosodna ministrica. Švarc Pipanova je namreč izjavila, da ni vedela ali sta Trnovo in Murgle v isti občini in je morala v času covidnih ukrepov gledati na zemljevid, če to drži. Zaradi tega je mnenja, da ukrepi v času covida niso bili primerni, ker se naj bi ljudje ukvarjali s temi vprašanji.

To je bil dejansko poleg nastopa predsednice državnega zbora, ki je ukrepe označila za butaste, kljub varovanju človeških življenj, nastop, ki ni ravno v ponos trenutni vladi in koaliciji. S tem se je še enkrat več izkazalo, da trenutna politika oziroma politiki niso kos nalogam, ki bi jih morali opravljati.

Nekdanji prvi mož policije dr. Anton Olja pa je takšna stališča komentiral z besedami: “To je pa res težko komentirati, sicer pa z gospo dvostransko ne komunicirava od mojega izraženega mnenja pred leti, da kot mednarodna pravnica ne pozna *Martensove klavzule” kot pravne podlage za pregon vojnih zločinov.”

https://twitter.com/dr_Olaj/status/1662000455948419076?s=20

Vir: Twitetr