Svečana seja ob prazniku Občine Zreče

Foto: Občina Zreče

30. maja 2023 je v večnamenski dvorani pri Termah Zreče potekala svečana seja ob prazniku Občine Zreče.

Ob občinskem prazniku so zlati grb Občine Zreče podelili gospodu Francu Ravničanu za življenjsko delo na področju razvoja gasilstva, srebrni grb Občine Zreče Društvu zeliščarjev Smetlika Zreče za večletno aktivno delovanje in dosežke na področju zeliščarstva in varovanja narave ter bronasti grb Občine Zreče gospodu Dušanu Korošcu za dolgoletno aktivno delo v PGD Stranice, KS Stranice in nesebično delo v projektu Prostofer. Na prireditvi so za 30 let uspešnega delovanja ter aktivno vlogo na področju kmetijstva in ohranjanja tradicije v lokalnem okolju posebno priznanje župana podelili Društvu kmetic Zarja Slovenske Konjice-Zreče, za večletno aktivno in prostovoljno delo v PGD Zreče ter prispevek k prepoznavnosti gasilstva med mladimi pa smo gospe Ivici Kokol pripeli srebrno medaljo Občine Zreče.

V kulturnem programu z naslovom »Dom je jezik in jezik je dom«, ki ga je pripravila Osnovna šola Zreče v sodelovanju z Glasbeno šolo Slovenske Konjice, je bila v ospredju misel, da pravica do materinščine ni le osnovna pravica, ampak naša osnovna dolžnost. Prireditev je povezoval David Voh, tehnično podporo pa je zagotovilo Kulturno-umetniško društvo Vladko Mohorič Zreče, foto-video sekcija.

Vsem prejemnikom občinskih priznanj še enkrat Občina Zreče iskreno čestita, soorganizatorjem prireditve pa se za sodelovanje najlepše zahvaljujejo.

 

Občina Zreče