Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je odločil: Splošno bolnišnico Celje bo vodila članica vladajoče SMC

Po poročanju spletnega portala Celje.info je svet zavoda Splošne bolnišnice Celje imenoval na mesto poslovne direktorice Splošne bolnišnice Celje Margareto Guček Zakošek, vidno članico SMC, mora pa njeno imenovanje potrditi še Vlada RS.
 

Pet od osmih članov sveta zavoda celjske bolnišnice je glasovalo zanjo. Na tem mestu je potrebno poudariti, da je od devetih članov sveta zavoda pet vladnih, SMC pa je največja vladna stranka.

Margareta Guček Zakošek je bila med drugim tudi poslanka Državnega zbora RS, od koder je svojo poklicno pot nadaljevala kot državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu, trenutno pa je namestnica direktorja v Medisu. Pred sejo sveta celjske bolnišnice je bil kot kandidat izločen Branko Gabrovec, član SD-ja ter sveta zavoda celjske bolnišnice, saj naj ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev.

Branko Gabrovec naj bi bil favorit za zasedbo stolčka poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje, vendar ga je pred glasovanjem razpisna komisija izločila, pri tem pa podala obrazložitev, da nima dovolj vodstvenih izkušenj.

V oči bode tudi dejstvo, da se je Gabrovec potegoval za mesto vršilca dolžnosti direktorja celjske bolnišnice po odstavitvi Marjana Ferjanca, za vršilca dolžnosti se je potegovala tudi Barbara Tiselj, ki je prav tako članica vladajoče SMC ter tudi članica sveta zavoda celjske bolnišnice. Ob imenovanju na mesto vršilca dolžnosti direktorja je Gabrovcu zmanjkal en glas, prav tako pa sedaj SMC ni dovolila, da bi Gabrovec postal poslovni direktor Splošne bolnišnice Celje.
 
M.I.