Svetnik Gibanja Svoboda v Trbovljah županu napovedal težave z državo, ker naj bi kljub kompetentnosti na vrh tamkajšnje komunale imenoval človeka bližje SDS

Foto: Zajem zaslona X / SDS

Se ljudje še spomnijo Roberta Goloba s stinjeno pestjo in njegovega govoričenja kako po njegovem zaradi strankarske pripadnosti naj ne bi dobil novega mandata na vrhu GEN-i. Kljub temu, da se je Golob takrat razglašal za enega najboljših menedžerjev, so številke kazale drugačno sliko, hkrati pa je vladi Janeza Janše očital, da deluje po strankarskih preferencah. Danes, ko sam vodi vlado pa se je strankarsko kadrovanje dejansko preselilo že na lokalno raven. Zadnji primer izhaja iz Trbovelj, ko je svetnik Gibanja Svobode zaradi predloga župana, le temu napovedal težave z državo, ker na vrh tamkašnje komunale po njihovo ne imenuje pravega človeka.

Pod Golobovo vlado smo namreč prišli tako daleč, da svetnik Občine Trbovlje iz vrst Gibanja Svobode Robert Jerman izjavi: Kompetenc ima dovolj, znanja tudi, izobražen je dovolj. To je kader SDS. In če se je župan tako odločil, jaz mislim, da bo sam nosil tudi kakšne probleme pri komunikaciji z državo.” Takšne izrečene besede bi dejansko lahko pomenile odkrito grožnjo trboveljskemu županu, v kolikor ne bo upošteval volje Golobove vlade ter strankarske pripadnosti.

Takšeno postopanje ob predlogu imenovanja kot smo mu bili priča s strani trboveljskega župana na vrh tamkajšnje komunale, naj bi bilo s strani svetnikov Gibanja Svoboda veliko. Zato se v SDS odkrito sprašujejo ali si stranka Roberta Goloba tako predstavlja vladanje v državi. Ob tem izpostavljajo še besede Roberta Goloba: “najbolj strokovne in kompetentne kadre, ne glede na njihovo strankarsko pripadnost.” Decembra lani je na poslansko vprašanje odgovoril z besedami: Veste, v čem je razlika med Gibanjem Svobodo in vsemi ostalimi vami? Da mi nikoli ne nastavljamo nikogar s strankarsko izkaznico…”.

Danes pa se Sloveniji žal dogaja ravno zgodba o politiknem imenovanju na različne funkcije, kjer je pomembna strankarska pripadnost.

Vir: SDS