Svoboda po Golobovo – koalicijska pogodba določa, da bo imel Robert Golob prvo in zadnjo besedo, zato člani vlade ne bodo smeli dajati izjav v nasprotju z izjavami predsednika vlade!

Foto: (YouTube)

“Doslej je bila fašistična diktatura, odslej bo Svoboda,” je bil odziv aktualnega predsednika vlade Janeza Janše na zapis iz koalicijskega sporazuma, ki je danes zaokrožil po spletu. Iz zapisa jasno in nedvoumno izhaja kako si nekateri pod novo vlado predstavljajo svobodo.

Ni dolgo nazaj, ko je Golob vlado Janeza Janše označeval za fašizem, sedaj pa je v svojo koalicijsko pogodbo zapisal, da bo imel sam prvo in zadnjo besedo, partnerji pa ne bodo smeli v javnosti dajati drugačnih izjav kot je njegovo stališče. “Izogibati se bodo morali dajanju izjav v javnosti, ki so v nasprotju z izjavami predsednika vlade in drugih članov vlade. Predsednik vlade bo lahko zahtevo za koalicijsko usklajevanje iz utemeljenih razlogov tudi zavrnil,”  je zapis v koalicijski pogodbi.

Politolog Miro Haček je ob tej novici dodal zelo sarkastičen zapis: “Nedvomno korak naprej, demokracija, lahko noč Slovenija”.

Vir: Twitter