Svoboda po mnenju posameznikov pomeni tudi to, da se drugače misleče “meče” na cesto

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija in Delo), Twitter

Ni minil še mesec od kar so ljudje na referendumu pod krinko svobode Robertu Golobu in njegovi vladi podelili pravico, da spremeni Zakon o RTV Slovenija. Kljub mnogim opozorilom, da predlagane spremembe ne prinašajo neodvisnega javnega servisa ampak “vnos” politike na RTV Slovenija, so ljudje pritrdili vladi.

Kaj si dejansko vlada in njeni somišljeniki mislijo, nazorno kaže tudi zadnja razprav Delovih komentatorjev Alija Žerdina in Janeza Markeša. Prav posebej sicer ni potrebno poudarjati, da sam medij kot tudi komentatorja gojita simpatije s trenutno vlado in predsednikom Robertom Golobom. Kljub vsemu pa je vsaj nenavadno, da kar odkrito priznavata, da bi morali nekateri novinarji na RTV Slovenija, zaradi drugačnih pogledov, izgubiti službo.

Oba komentatorja tako izražata stališče, da bi morala Jadranka Rebernik in dr. Jože Možina izgubiti službo na RTV Slovenija. V razpravi sta oba zaposlena namreč označila za “politkomisarja”. “Od takšnih groženj na straneh Dela, pa do metanja teh, ki mislijo drugače, v jame in rudniške jaške, je samo še korak. Vzemite to opozorilo skrajno resno, jutri bo prepozno,” je ob tem kritičen Janez Janša.

Vir: Twitter