Svoboda prinaša tudi pravico privilegirancev, da kršijo pravice večine vseh ostalih državljank in državljanov

"Miroljubni" protestniki (Foto: STA/Twitter)

Zadnji dogodki v Sloveniji kažejo, da nova svoboda v Sloveniji prinaša privilegirancem kršenje pravic ostalih državljank in državljanom. Z odločitvami ministerstev je namreč jasno, da Jaša Jenull, raper Zlatko in še mnogi drugi lahko kršijo pravila, zakone in Ustavo RS in se jim ne bo nič zgodilo in to kljub temu, da so s tem posegli v pravice ostalih državljank in državljanov. Gre še za en ukrep, ki ga je vlada Roberta Goloba sprejela po izvedenem kadrovskem cunamiju, ki ga izvajajo od kar so prevzeli oblast.

Vse kaže, da gre za nagrado, ki so jo deležni nasprotniki vlade Janeza Janše, saj se zavedajo, da brez pomoči medijev in dejanj, ki so jih izvajali kljub neskladju z zakoni ne bi prišli na oblast. “Od vlade, ki je napovedovala velikanske spremembe v korist vseh državljanov, nismo pričakovali ukrepov, ki so v korist le peščici privilegirancev. Izkazalo se je, da ti lahko kršijo zakon, pa se jim nič ne bo zgodilo,” je amnestijo za naš medij kritično komentiral odvetnik Damijan Terpin.

Da se v globoki državi zavedajo pomena petkovih kolesarjev kaže izjava Gregorja Golobiča v oddaji Tarča takoj po volitvah: “Za razliko od Goloba sem jaz čestital kolesarjem po volitvah”. Njihov pomen kot kaže je sedaj spoznala tudi vlada Roberta Goloba, saj jih je nagradila z odpisom kazni oziroma stroškov in le te naprtila na pleča davkoplačevalcev.

Pri tem ne gre spregledati dejstva, da je vlada s takšno odločitvijo popolnoma poteptala pravno državo in hkrati sporočila, da je določenim ljudem v Sloveniji dovoljeno vse. Nekaterim je po odločitvi vlade Roberta Goloba dovoljeno vse, kljub temu, da s svojimi dejanji posegajo v pravice vseh ostali državljank in državljanov in tudi če se gre pri tem za človeška življenja.

Vlada se je za odpis dolga do države odločila kljub temu, da se je denimo na protestih neposredno pozivalo k umoru voditelja vlade. Spomnimo namreč, da je na enem od protestov Ludvik Tomšič vpil “Ubi Janšo”.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV