Svobodni Jožetu Možini očitajo, da nič ne ve oziroma noče vedeti o drugi svetovni vojni, ker naj bi po njihovem pisal pravljice

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Za knjigo dr. Jožeta Možine “Slovenski razkol” bi lahko rekli, da je “zadela žebljico na glavico”. Kljub temu, ad je izšla “že” leta 2019, si ponatisi sledijo znova in znova, hkrati pa pri nasprotnikih dejstev še vedno “dviga prah. Tako je sedaj tudi po zmagi Gibanja Svoboda zmotila nekatere podpornike oziroma pristaše te stranke.

Tokrat bi lahko rekli, da je svoj “gnev” na dr. Jožeta Možino zlila Emilija Bobera, ki avtorja obtožuje, da s knjigo širi svojo resnico. “Ti ali nič ne veš, ali pa nočeš vedeti o zgodovini druge svetovne vojne, sicer ne bi pisal pravljic,” je zapisala avtorica na socialnem omrežju.

V nadaljevanju je Možino obtožila, da piše samo zgodbe, ki so mu jih povedali pričevalci, ki naj bi sodelovali z okupatorjem in mu hkrati očita, da ni med pričevalci nobenega partizana. “Te zgodbe te prav nič ne zanimajo. Zelo žalostno je, da verjameš samo tistim, ki so nas hoteli prodati okupatorjem. Če bi zmagali, bi bilo adijo Slovenija,” je še zapisala avtorica zapisa.

Dr. Možini je v zapisu še napisala, da naj odpre oči in ušesa, da bo lahko prisluhnil tudi drugi strani ter da naj bo pošten pisec, ker naj bi ga po njeno tuji novinarji označevali za nepismenega. Je pa omenjeni zapis komentiral dolgoletni novinar Vinko Vasle, ki je zapisal: Najhuje pri @JozeMozina in neodpustljivo je, da je v Pričevalcih imel partizane, ki so komunistični mit o boju proti fašizmu in nacizmu zmleli v prah.”

Vir: Twitter