Tako si Golobovi predstavljajo demokracijo! Katičeva mnenja, da pred pristojnim odborom ne rabi odgovarjati, ker po njeno to ni zaslišanje!

Foto: Zajem zaslona

Vsak kandidat za ministra mora prestati zaslišanje pred matičnim odborom, ki na koncu glasuje o primernosti kandidata. Zaslišanje je namenjenu temu, da poslanci od morebitnega novega ministra ali ministrice pridobijo odgovore o tem kako gledajo na resor, ki ga bodo vodili. Vendar  kot kaže smo s Svobodo dobili tudi novo formo takšnih sej, saj kandidatka za pravosodno ministrico tega ne vidi tako.

Andreja Kadič je namreč pred matičnim odborom izjavila, da ne rabi odgovarjati na vprašanje opozicijskega poslanca, ker po njeno to naj ne bi bilo zaslišanje. Kaj pa si potem kandidatka predstavlja pod to sejo? Matični odbor mora namreč na koncu podati mnenje, ali je na podlagi odgovorov primerna kandidatka za ministrico! Pod Golobovo svobodo je to kot kaže glasovanje na podlagi strankarskih mahinacij?

Poslanec SDS Andrej Hoivik je namreč na zaslišanju od kandidatke želel izvedeti ali podpira vladanje z odloki in ali bo takšne predoge na vladi podprla. Odgovor Katičeve je bil, da ni na zaslišanju, zato ne rabi odgovarjati z DA ali NE. Da bo ironija še večja pa ravno v teh dneh provladni medij Mladina poroča kako naj bi bila Slovenija ena redkih držav kjer bi se izboljšala demokracija. Izboljšanje demokracije, ko kandidatka za pravosodno ministrico razglasi, da predstavitev pred matičnim odborom ni zaslišanje?

Vir: X