Tanja Fajon in SD kar pred voliščem agitirali volilce!

Foto: Twitter (divnaevaerzen)

Vse kaže da se Tanja Fajon in SD “požvižgajo” na predpise, saj so glasove nabirali v času predčasnega glasovanja in to kar na Gospodarskem razstavišču. Vabljeni na predčasno glasovanje še danes in jutri do 19.00 in nas ujemite pred Gospodarskim razstaviščem v Ljubljani. V nedeljo bo drugače. Voli SD!” je zapisala Fajonova na Twitterju. Kot poroča Nova24TV gre v takšnem primeru za kršitev 65. člena Zakona o volitvah v državni zbor, ki pravi: “Na dan glasovanja je prepovedana vsaka agitacija na volišču.” 

Nedeljske volitve obetajo tesen izid med SDS pod vodstvom Janeza Janše in Gibanje Svoboda pod vodstvom dr. Roberta Goloba. Kljub temu, da je bilo v preteklosti veliko plakatov v času kampanje uničenih, pa kot kaže je letos teh še bistveno več in velika večina jih je od kandidatov SDS. “V tej volilni kampanji je bilo uničenih več plakatov stranke SDS, kot vseh zadnjih 30 let skupaj. Prosim člane SDS, da odgovorimo z dobrim. Kadar popravljamo naše plakate in vidimo poleg odtrgan plakat konkurence, zalepimo nazaj tudi tega. Tako kot kandidat za poslanca SDS Luka Simonič,” je dejal Janša.

Na levici se kot kaže poslužujejo še drugačne vrste kampanje, ki pa bi lahko pomenila kršenje Zakona o volitvah v državni zbor. Včeraj je namreč na spletu zaokrožila slika, ki prikazuje, kako je Tanja Fajon volilce nagovarjala kar pred Gospodarskim razstaviščem, kjer poteka tudi predčasno glasovanje. 65. člen omenjenega zakona namreč prepoveduje vsako agitacijo na volišču, 64. člen pa da se za volišče šteje objekt, v katerem se glasuje, dvorišče objekta in določen prostor okrog objekta.

Kršite nedotakljivost volišč in nagovarjate ljudi, ki pridejo voliti, stranka SD!! So mi povedali ljudje, ki so vas videli in slišali in občutili!!” je bila kritična poslanka SDS Mojca Škrinjar. 

Vir: Nova24TV