Tanja Fajon in SD si depolitizacijo RTV Slovenija predstavljajo s pisanjem zahtev direktorju Grah Whatmoughtu

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SD)

Vlado Roberta Goloba so polna usta depolitizacije vseh družbenih sistemov pomembnih za državo in eden takšnih naj bi bila tudi javna RTV Slovenija. Vendar kot vse kaže si depolitizacijo v koaliciji predstavljajo povsem na svoj način. To nakazuje tudi pismo, ki ga je zunanja ministrica Tanja Fajon naslovila na direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmoughta, v katerem zahteva kako naj v nadaljevanju poteka delo RTV Slovenija.

Na RTV Slovenija so napovedali, da želijo ukiniti nekatera dopisništva v nekaterih evropskih mestih. Med njimi naj bi ukinili tudi dopisništvo v Moskvi, kar je kot vse kaže novo ministrico za zunanje zadeve Tanja Fajon tako razjezilo, da se je s pismom obrnila na direktorja RTV Slovenija. Po mnenju Fajonove naj bi bila ta dopisništva pomembna za obveščenost slovenske javnosti.

Pri tem je potrebno povedati, da je denimo RTV Slovenija v prvih dneh vojne prekinila poročanje iz Moskve zaradi novega zakona o medijih, ki ga je sprejela Rusija. Tudi tuje medijske hiše so takrat prekinile poročanje iz Rusije, saj je bilo sprejeto, da lahko novinarje za politiki nenaklonjeno poročanje hudo kaznujejo. Zato je na mestu vprašanje kakšne informacije bi na podlagi tega lahko prišle v Slovenijo.

Vir: Twitter