Tanja Fajon popolnoma osramotila Slovenijo na CNN

Tanja Fajon. (Foto: Zajem zaslona Twitter/SD)

V letu in pol od kar je postala zunanja ministrica Tanja Fajon, Slovenija iz obiska v obisk ter nastopa v nastop izgublj kredibilnost ter ugled v svetu. Da Fajonova dejansko ni v ponos Sloveniji kaže tudi njen zadnji nastop na CNN v katerem je dejansko na noge dvignila Izrael, Slovenijo pa očrnila v svetu. Predsednik SDS Janez Janša pa je ob tem zapisal, da gre za plitkost in pristranskost izjav zunanje ministrice.

Kot veliko politikov slovenske levice je Fajonova v pogovoru za CNN dejala, da je svet v vojni v Gazi padel na izpitu človečnosti. Ob tem pa je zatrdila, da Gaza in Zahodni breg pripadata Palestincem, zato naj bi bil po njeno za vse žrtve kriv Izrael. Kot poroča N1 se je na te obtožbe odzval sam vrh Izraelske vlade, ki je vse očitke Fajonove zavrnil in poudaril, da je za vse žrtve krivo gibanje Hamas.

Še bolj žalostno pa je, da takšne izjave poda ministrica ravno v času, ko je Slovenija postala nestalna članica Varnostnega sveta Združenih narodov.Očitna plitkost in pristranskost ⁦Tanje Fajon, ki meji že na slabo prikrito podporo terorizmu, dela sramoto Sloveniji in državi otežuje konstruktivno vlogo v VS ⁦UN,” je izjavo in stališče Fajonove komentiral prvak SDS Janez janša.

Vir: X in N1