Tanja Fajon: “Pozivam vlado, naj omogoči neodvisno preverjanje mobilnih telefonov politikov in preiskovalnih novinarjev.”

Foto: Twitter

Predsedniku vlade Janezu Janši očita Tanja Fajon, da varnost zamenjuje z nadzorom nad državljani – obenem pa poziva, na j premier zagotovi prostovoljno, neodvisno forenzično preiskavo mobilnih aparatov, zlasti prvakov političnih strank, preiskovalnih novinarjev ter tudi civilne družbe, poroča Nova24TV. 

V stranki SD si torej tako predstavljajo delovanje pravne države? Namreč, odredbo za preiskavo mobilnih telefonov poslancev ter drugih najvišjih državnih funkcionarjev lahko izda le Vrhovno sodišče.

Na včerajšnji tiskovni konferenci je predsednica SD Tanja Fajon povedala, da bi premier Janez Janša moral pojasniti, kaj je počel in kaj se je dogovoril, ko je decembra 2020 v Izraelu na državne stroške obiskal podjetje, ki v Evropi prodaja sistem za vohunjenje Pegasus. Vlado Janeza Janše je pozvala, da naj omogoči neodvisno preiskavo v zvezi z omenjeno afero: : “Predsednika vlade na tem mestu pozivam naj zagotovi neodvisno in prostovoljno forenzično preiskavo mobilnih aparatov, na prvem mestu prvakov političnih strank, pa tudi preiskovalnih novinarjev in civilne družbe, da bomo v resnici vedeli, ali se je prisluškovanje dogajalo tudi pri nas.

 

 

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV