Tanja Fajon s “povezovalno” politiko dala “košarico” Borutu Pahorju, ki ji je pomagal do politične kariere

Foto: Zajem zaslona (Twitter, YouTube)

Kampanja “Drugače”, ki jo vodi SD dobiva vse bolj pravi obraz. Predsednica Tanja Fajon je namreč pokazala, da njihova “povezovalna” politika pod sloganom “Drugače” pomeni izključevanje vseh, ki se ne strinjajo z nji in njeno politiko. To je pripravljena storiti tudi za ljudi, ki so ji omogočili vstop v politiko in nekdanjega predsednica njihove stranke.

Fajonova je namreč na petkovem “soočenju”, ki ga je pripravila “civilna ” iniciativa Glas Ljudstva, povedala, da Borut Pahor ni več član stranke SD, hkrati pa izrazila razočaranje nad njegovim delovanjem kot predsednika republike. Zmotilo jo je verjetno dejstvo, da Borut Pahor kot predsednik ni izključeval ampak skušal državo ubraniti pred katastrofo. Kaj je Borut Pahor pomenil za vzpon Tanje Fajon v politiki lepo povedo pred kratkim izrečene besede novinarja Bojana Požarja: “Ker brez Pahorja nekdanja novinarka Fajonova nikoli ne bi postala evropska poslanka, ampak ostala povsem povprečna poročevalka javnega zavoda RTV”.

Trenutna predsednica SD Tanja Fajon verjetno pozablja, da je bil Borut Pahor edini predsednik njihove stranke, ki je uspel SD pripeljati do zmage na volitvah. Njegovo mandatarstvo je sicer zaznamovala tudi svetovna kriza, zato ni bil ravno najbolj uspešen pri vodenju vlade. Kljub vsemu velja za najbolj povezovalnega predsednika Republike Slovenje doslej in se trudi uresničiti cilj, da bi bil predsednik vseh državljank in državljanov Slovenije. Pahor je med svojima dvema kampanjama za predsednika republike pokazal tudi, da se je pripravljen spustiti na raven navadnega človeka in opravljati vsako delo.

Na drugi strani gre pri Tanji Fajon za povsem drugo “zgodbo”. Razlika je že v tem, da je Borut Pahor uspel prepričati 27-odstotkov volilcev, medtem, ko SD trenutno kaže le dobra tretjina teh glasov. Da gre za popolnoma nasprotujoči si osebi je pred kratkim povedal tudi Bojan Požar, ki je prepričan, da Borut Pahor velja za povezovalnega in strpnega človeka, v primeru Fajonove pa gre že v nevarni smeri radikalizma.

Vir: Nova24TV