Predsednica SD in evropska poslanka Tanja Fajon je včeraj v Bruslju nadaljevala z blatenjem Slovenije v Evropi. Ob razpravi o svobodi medijev na Poljske Madžarskem in v Sloveniji je dejala: “Niso ogrožena le naša zdravja, ogroženi so svoboda medijev in naše demokracije. Vedno sem v Evropskem parlamentu ponosno zastopala Slovenijo, ki se je znala postaviti v bran demokraciji, človekovemu dostojanstvu, svobodi, pravni državi. Danes tega ponosa ne čutim”.

Kot kažejo zadnji nastopi Tanje Fajon je vse to le želja, da bi v Evropi očrnila vlado Janeza Janše, ker jim še vedno ni uspelo prevzeti oblasti, kljub vložitvi konstruktivne nezaupnice. Zelo žalostno je, da je dolgoletna poročevalka iz Bruslja v svojem nastopu želela prikazati kot, da se želi medije pri nas utišati in se jim omejuje medijska svoboda. “A če v Sloveniji ne bi bilo zares nekaj narobe, o tem ne bi razpravljali. Danes boste slišali dve različni zgodbi. A resnica je ena in podpredsednica komisije jo je danes potrdila.”

Zanimivo je tudi, da se Fajonovi zdi sporno, da premier v Sloveniji uporablja Twitter za izražanja svojih stališč v primeru, da se z določenimi navedbami nekaterih novinarjev ne strinja. Ob tem je še hotela v Evropi pokazati kako vlada v Sloveniji nekatere medije ustrahuje in želi določene zadeve cenzurirati, ob tem pa pozabila povedati, da vsi večji mediji dnevno poročajo proti trenutni oblasti.

Seveda se Fajonova v svojem govoru ni dotaknila nedavne analize o poročanju določenih medijev, ki je pokazala, da 80-ostotkov medijev poroča protivladno ter 18 je nevrtralnih.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV