Tanja Fajon vodi tako “združevalno” in strpno politiko, da vidni člani SD prestopajo v SDS

Tanja Fajon in stranka SD. (Foto. Zajem zaslona Twitter/SD)

Da je stranka SD s Tanjo Fajon na čelu skrenila s združevalne in povezovalne poti se je pričelo kazati že izredno kmalu po prevzemu te njene funkcije. Že takrat so začeli stranko zapuščati oziroma so se funkcijam odpovedali nekateri vidni člani stranke. Stranki sta se tako v času njenega “vladanja ” na vrhu SD odrekla, kar dva nekdanja predsednika stranke Borut Pahor in dr. Igor Lukšič.

Stranko je zapustil denimo tudi dolgoletni župan Ilirske Bistrice in aktivni član SD Emil Rojc. Sedaj pa je svojo politiko stranke Fajonova pripeljala celo tako daleč, da so se pričeli dogajati prestopi iz stranke SD v SDS. Vendar kot kaže iz izjave Boruta Rojca je to tudi posledica, da je denimo Janez Janša delal za ljudi in občine, vprašanje pa je za koga dela SD ter Tanja Fajon.

Borut Rojc je namreč na socialnem omrežju objavil vest, da se je priključil svetniški skupini SDS v Ilirski Bistrici. Je pa pred tem že vstopil tudi v SDS, saj gre za stranko, ki je samo Ilirski Bistrici namenila 100 milijonov evrov za investicije. Da bi ljudje lažje razumeli, kako deluje SD in Tanja Fajon je škoda, da Rojc ni navedel koliko so prejeli o trenutne in preteklih vlad v katerih je sodelovala SD.

Vir: Twitter