Tatovi so bili med vikendom zelo dejavni

V minulih treh dneh so policisti Policijske uprave Celje na področju cestnega prometa obravnavali le en hujši prekršek. Na Mejnem prehodu Rogatec so policisti vozniku osebnega vozila, ki je želel vstopiti v Republiko Slovenijo zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili test le-tega. Alkotest je njihove sume potrdil saj je pokazal, da je imel voznik dve promili alkohola v krvi.
Veliko več dela so v teh dneh imeli policisti na področju kriminalitete. V petek so tako obravnavali dva vloma v kraju Polzela. Vlomljeno je bilo v športni objekt, od koder je storilec ukradel dva masažna aparata in nato v istem objektu vlomil še v dva kavna avtomata. Vlomljeno je bilo tudi v gostinski lokal v katerega je storilec vlomil skozi vrata vrata terase in iz njega ukradel menjalni denar.
Prav tako v petek so policisti obravnavali tatvino kolesa, ki se je zgodila na Stantetovi ulici v Velenju pri kateri je neznani storilec vlomil v kolesarnico stanovanjskega bloka in iz nje ukradel moško gorsko kolo. V soboto je bilo vlomljeno v delavnico v Gračnici, na območju Policijske postaje Laško. Pri tem vlomu je storilec iz delavnice ukradel nekaj orodja. Istega dne so bili policisti obveščeni o tatvini zlatnine, ki jo je neznani storilec izvedel v zadnjih nekaj dneh. Storilec je vstopil skozi odklenjena vrata stanovanjske hiše v Radečah. V Parižljah je neznani storilec prav tako iz odklenjene hiše v soboto ukradel  gotovino.
Včeraj zjutraj so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču Ulice frankolovskih žrtev v Celju. Storilec je iz vozila ukradel športno torbo ter korekcijska in sončna očala. Prav tako je storilec povzročil lastniku materialno škodo s poškodovanjem dveh stekel na vozilu. Včeraj je neznani storilec v Zidanem Mostu izpod nadstreška ob stanovanjski hiši ukradel več različnega orodja, med drugim vrtalni in varilni stroj, dve motorni žagi, škarje za živo mejo, vbodno žago, kotno brusilko in še drugo orodje. V Obrežju pri Zidanem Mostu je bilo včeraj vlomljeno tudi v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec iz kletnih prostorov ukradel dve kosilnici, več različnih žag ter drugega orodja. Na Grobelnem pa je neznani storilec vlomil v garažo iz katere je ukradel dve kosilnici in več drugega orodja.
M.I.