Teater absurda – vlada izničuje pomen znanja slovenskega jezika, hkrati se hvali s kontrolo prijave fiktivnih prebivališč

Foto: Vlada Republike Slovenije

“Teater absurda,” s to besedno zvezo je Edvard Kadič opisal hvalo Vlade Republike Slovenije, da lahko lastniki nepremičnin preverijo, kdo ima pri njih prijavljeno bivališče. S takšno hvalo je vlada prišla na plano, le dva dni po tem, ko je koalicija nakazala izničevanje znanja slovenskega jezika za tuje državljane.

Golobova vlade se morda zaradi svojih neuspehov rada hvali s tujim uspehom. Nič drugače ni v primeru prijave fiktivnih prebivališč, saj je to področje pričela urejati vlada Janeza Janše. Danes pa se vlada na veliko hvali, kako lahko lastniki nepremičnin preverijo kdo ima pri njih prijavljeno začasno ali stalno bivališče.

Gre za izredno “zanimivo” gesto vlade, saj menda ja lastniki nepremičnin sami vedo komu dovolijo prijavo začasnega ali stalnega prebivališča. Kar je še bolj zanimivo je, da je vlada s to propagando želela prepričati državljane kako si prizadeva za Slovence in slovenstvo, po tem, ko je koalicija v petek pokazala kakšen odnos ima do slovenskega jezika. Predsednica odbora za notranje zadeve Tereza Novak je namreč preprečila razpravo o noveli Zakona o tujci, ker ta predvideva črtanje obveznega znanja slovenskega jezika. Prav tako temu nasprotuje Zagovornik načela enakosti, ki ne vidi pomena znanja slovenskega jezika za tujce. Takšno politiko Edvard Kadič ocenjuje kot Teater absurda.

Vir: Twitter