Tednik Mladino skrbi, ker lahko danes kdor koli postavi kip Adolfa Hitlerja, ne skrbi pa jih, da lahko postavi tudi kip Tita, Kardelja ali Kidriča

Foto: Twitter Uroš Raztresen

Medtem, ko vladajoča garnitura vse drugače misleče označuje in etiketira s fašisti, se sami radi klanjajo drugim množičnim morilcem, ki so izvajali povojne poboje nad lastnim narodom. Namesto, da bi se obsodilo vse totalitarne režive, ki jih je prineslo 20. stoletje, se današnja politika ukvarja kako bi komunizem izločila iz totalitarnega režima in ga želi poveličevati kot rešitev za slovenski narod. V resnici pa bi lahko bilo žrtev tega režima več kot sta jih zapustila nacizem in fašizem.

https://x.com/ZigaTurk/status/1803043248685941243

Tudi sedaj, ko se vlada ukvarja z ureditvijo (sankcioniranjem) poveličevanja totalitarnih simbolov, želijo komunizem izvzeti in ne priznajo njegove morilske naravnanosti. Pri tem pa jim močno podporo nudijo njihovi mediji, v kategorijo katerih sodi tudi Mladina. Tam jih skrbi, ker lahko danes vsak postavi kip Adolfu Hiltlerju.

Na žalost pa jih ne skrbi, da lahko vsak postavi kip Josipu Brozu Titu, Edvardu kardelju ali Borisu Kidriču. In to kip ljudem, ki so po nekaterih ocenah samo na tleh Slovenije za sabo pustili 25 tisoč smrtnih žrtev. V kolikor te prognoze držijo, je komunizem pod vodstvom omenjenih diktatorjev za sabo pustil več žrtev kot nacizem in komunizem. A kot kaže to ni ovira za našo levico, da se tem ljudem ne bi klanjala, namesto, da bi obsodila režim kot se je pravilno obsodilo komunizem in fašizem.

Vir: X