Tega vam osrednji mediji ne bodo prikazali – agresivnost Janeza Zemljariča ob neprijetnih novinarskih vprašanjih

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Ciril)

Kljub dejstvu, da o pokojnih vse lepo, je za razumevanje zgodovine včasih potrebno osvetliti tudi kakšno neprijetno področnost. In tako je tudi v primeru Janeza Zemljariča, ki ga želijo nekateri mediji prikazati kot super zaslužnega človeka za Slovenijo, na drugi strani pa dokumenti in pričanja kažejo nekaj povsem drugega.

Ob smrti Janeza Zemljariča je Igor Omerza objavil kar nekaj knjig v katerih dokumenti kažejo na precej kruto naravo omenjenega politika in gospodarstvenika. Ker gre za izredno “neprijetno” plat njegovega življenja želijo mnogi to prikriti oziroma predstaviti kot nekaj nepomembnega.

Vse to dogajanje okoli Janeza Zemljariča pa dodobra opiše tudi posnetek, ki je te dni zaokrožil po spletu in vam ga nekateri mediji vsekakor ne bodo pokazali. Na njem namreč Zemljarič napade novinarja POP TV, ker mu je ta zastavil neprijetno vprašanje. Novinar je namreč želel izvedeti, če držijo navedbe, da naj bi bil podpisan pod nalog za likvidacijo hrvaškega migranta. To je Zemljariča tako razjezilo, da je želel z novinarjem obračunati kar s pestmi.

“Tega posnetka v uradnih nekrologih ni bilo. Pa bi ne bilo slabo, če bi bil. Neverjetna agresija,” je takšno obnašanje opisal Boštjan M. Turk.

Vir: Twitter