Terminal na Letališču Jožeta Pučnika bo gradilo podjetje GIC Gradnje

Foto: pixabay.com

V članku  “Sedaj tudi uradno. Podjetje GIC Gradnje bo gradilo terminal na Letališču Jožeta Pučnika. Naslednji izziv 2. tir?” avtorja B.S. lahko beremo, da je Fraport Slovenija tudi uradno naznanil, da je bila za projekt razširitve potniškega terminala na brniškem letališču izbrana ponudba podjetja GIC Gradnje iz Rogaške Slatine.

Iz podjetja Fraport Slovenija so v začetku tedna sporočili, da os za dela pri tem projektu izbrali skupno ponudbo podjetja GIC Gradnje kot vodilnega partnerja in ljubljanskega Elcoma. Ti dve podjetji, katerih ponudba je bila najcenejša, bosta izvedla vsa gradbena, obrtniška in inštalacijska dela z zunanjo ureditvijo, njuna ponudba je bila namreč najcenejša in znaša 17,27 milijona evrov.   V naslednjem tednu se izteče osemdnevni pritožbeni rok in če ne bo prišlo do pritožb oziroma kakšnih drugih zapletov, se bo z gradnjo terminala pričelo že letos. V sklopu tega projekta v podjetju GIC Gradnje novih zaposlitev v sklopu tega projekta zaenkrat ne načrtujejo, izvedli pa bodo prerazporeditve strokovnega kadra znotraj skupine.

Šest ponudnikov se je potegovalo za posel, avstrijski Strabag, v skupnih prijavah pa GIC gradnje iz Rogaške Slatine in ljubljanski Elcom , hrvaški Elcom, hrvaški GP Krk in CBE iz Ljubljane, Kolektor Koling in novomeški CGP, Pomgrad in Gorenjska gradbena družba ter ljubljanski VG5 in celjski Remont. Neizbrani ponudniki še imajo možnost, da se na izbor pritožijo, v torek naslednji teden se izteče osemdnevni pritožbeni rok.   V kolikor se bo pritožbeni postopek iztekel brez pritožb, bo sledil podpis pogodbe z izbranim izvajalcem ter začetek del, ki bi se naj končala leta 2021. Bo pa novi razširjeni terminal Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana prinesel več kot 10.000 kvadratnih metrov novih površin, nova bo tudi odhodna hala ter prostor za varnostne preglede. Povečana in osvežena bosta tudi trgovska in gostinska ponudba ter poslovni salon.

Ivan Cajzek, direktor podjetja GIC Gradnje je pojasnil, da bo njihovo podjetje izvedlo vsa gradbena dela z zunanjo ureditvijo in celotno koordinacijo projekta ter kompletno vodenje gradbišča. Bodo pa obrtniška in inštalacijska dela pod njihovim vodenjem izvedli  s pogodbenimi partnerji.

Gradnja terminala za podjetje GIC Gradnje je eden največjih projektov za podjetje doslej, so za Kozjansko.info na vprašanje ali ambicije segajo sedaj tudi do projektov drugi tir in tretja razvojna os pojasnil, da morebitnih odločitev o sodelovanju njihovega podjetja pri načrtovanih novih projektih v Sloveniji (drugi tri, tretja razvojna os) še ne more razkriti.

Še letos naj bi GIC Gradnje dokončale tudi prvo fazo projekta trgovskih objektov Hofer ter Drigeriemarkt v industrijski coni zahod v Šmarju, imajo pa velike gradbene načrte tudi na območju Podčetrtka. Od leta 2014  do 2017 je sicer podjetje povečalo celoten promet za 10 milijonov evrov na skoraj 33 milijonov, lastnik podjetja sodi med 20 najvplivnejših ljudi Obsotelja in Kozjanskega v zadnjem desetletju.

Članek “Sedaj tudi uradno. Podjetje GIC Gradnje bo gradilo terminal na Letališču Jožeta Pučnika. Naslednji izziv 2. tir?” je dosegljiv tukaj: https://kozjansko.info/2019/06/sedaj-tudi-uradno-podjetje-gic-gradnje-bo-gradilo-terminal-na-letaliscu-jozeta-pucnika/