Ti, ti Jože Možina, z dejstvi o vladi in zgodovini si je dovolil popolnoma ziritirati Mašo Kociper

Maša Kociper (Foto: Nova24tv)

Slovenska levica si demokracijo predstavlja v smeri, da je dovoljeno vse dokler se dejstva prikazujejo do njihovega praga ter njihovih načel. Ko nekdo predstavi dejstva, ki to mejo presežejo postane takoj moteč in nesprejemljiv za našo družbo. Tudi politika Roberta Goloba sledi tem “smernicam” in vsi, ki si na RTV Slovenija dovolijo predstaviti zgodovinska dejstva drugače kot jih vidijo sami ter izreče kritiko na njihovo delo, postane moteč.

Poleg vodstva RTV Slovenija, ki dovoljuje pluralizacijo medijskega prostora, sta za trenutno vlado izredno moteča novinarja dr. Jože Možina in Igor Pirkovič. Omenjena novinarja nacionalnega medija, si namreč ne zatiskata oči pred resnico in pogosto izrečeta tudi kakšno kritiko na račun trenutne vlade in oblasti. Poleg tega pa v svojih oddajah predstavita še drugo plat zgodovine, kot jo želi slišati trenutni slovenski vrh.

Tako je v zadnji oddaji Utrip zgodovinar in novinar dr. Jože Možina popolnoma ziritiral Mašo Kociper, ker je navedel polno kritik na delo vlade ter zgodovinska dejstva okoli Josipa Broza Tita in njegovega režima. “Današnji Utrip Jožeta Možine je novo dno Rtv.. Tako ideoloških, žaljivih, očitno politično pristranskih in hujskaških oddaj v preteklosti na Rtv nismo bili vajeni,” je bila “prizadeta” ob oddaji Maša Kociper.

Na ta zapis Kociprove se je odzval Uroš Urbanija, ki je takšne navedbe označil za izliv sovraštva do RTV Slovenija. Hkrati je Kociprovi in vladi sporočil: “Še naprej vam bomo gledali pod prste, ker smo zavezani javnosti.” Kot je opozoril nekdanji poslanec in minister dr. Vinko Gorenak bi ob tem bilo dobro, če bi Maša Kociper navedla vsaj eno stvar, ki ne drži o tistih o katerih je govoril dr. Jože Možina.

Vir: Twitter