Ti, ti, Računsko sodišče nad Stojmenovo Duh, ker je ženska, migrantka in čefurka. Bo koalicija sedaj ob drugi interpelaciji spoznala njene grehe?

Foto: Twitter (e-maribor)

Že pred meseci je največja opozicijska stranka – SDS opozorila, da je ministrica Emilija Stojmenova Duh nesmotrno porabila 6 milijonov evrov za nakup nefunkcionalnih računalnikov. Ministrica si je zato “prislužila” interpelacijo, na kateri so jo koalicijski partnerji zaščitili z vsemi vzvodi. Njbolj pa so takrat odmevale bizarne besede ministrice, da si je interpelacijo zaslužila, ker je ženska, migrantka in čefurka.

Sedaj pa je nesmotrnost omenjenega nakupa razkrilo Računsko sodišče, ki opozarja na mnoge nepravilnosti v postopku nakupa 13 tioč računalnikov. Ali gre že za drugo skupino, ki po mnenju ministrice dela proti njej ker je ženska, migrantaka in čefurka? Zagotovo ne, ampak je ministrica nesmotrno porabila davkoplačevalski denar in ravnala vsaj malomarno, če ne že kaj hujšega.

V SDS-u so sedaj ob ugotovitvah podali že drugo interpelacijo proti ministrici. sedaj bo zanimivo videti ali bo koalicija spregledala ministričino malomarno in nestrokovno delovanje ter ji izreklo nezaupnico. V kolikor bi ministrica premogla kanček integritete pa bi polažaj že sedaj zapustila sama.

“Saga z računalniki se v času od interpelacije do poročila KPK-ja ni razrešila, pomagal ni niti zakon za razdelitev računalnikov, saj večina prenosnih računalnikov še vedno ni razdeljena, za njihovo skladiščenje pa se troši dodaten davkoplačevalski denar. Z ozirom na navedeno in glede na dejstva Agencije za varstvo konkurence ter Računskega sodišča RS so poslanci in poslanke SDS prepričani, da je skrajni čas, da Emilija Stojmenova Duh prevzame odgovornost in odide z ministrskega mesta,” opozarjajo v SDS.

Vir: X in SDS