Tilen Majnardi: “Za Borisa Pahorja šopek rož, za Zemljariča pa častna četa”

Foto: Zajem zaslona (YouTube/Planet TV)

“Natašo Pirc Musar podpiram, ker bo funkciji predsednika republike vrnila ugled,” so besede Milana Kučan, ki se danes kažejo kakšen ugled si stare garniture v Sloveniji želijo. Dogodki zadnjih dneh kažejo, da si želijo ugleda po vzoru nekih preteklih nedemokratičnih časov. Vse kaže, da to velja tudi v primeru Janeza Zemljariča.

Kljub nekaterim razkritim dokumentom so se namreč oblastniki odločili, da Janeza Zemljariča pokopljejo z državnimi častmi. Si to zasluži tako sam kot državljani? “Za Borisa Pahorja šopek rož, za Zemljariča pa častna četa,” takšno ravnanje trenutne oblasti ocenjuje Tilen Majnardi.

Metod Berlec takšno ravnanje ocenjuje kot globoko tonjenje demokratičnih standardov. “V nekdanjo glasilo partije je Vlada RS danes dala celo osmrtnico za nekdanjim šefom UDBE Janezom Zemljaričem. Pri tem so v osmrtnico zapisali: “Ohranili ga bomo v trajnem spominu,” še ocenjuje Metod Berlec.

Takšni sklepi trenutne oblasti oziroma vlade po mnenju Janeza Janše kaže pristen odnos do spoštovanja človekovih pravic, vladavine prava in slovenstva. “V torek smo se v Števerjanu poslovili od Marjana Terpina, velikana slovenske demokratizacije in osamosvojitve. Tam pa ni bilo nikogar od vladnih,” še ob tem dodaja Janez Janša.

Vir: Twitter