Tina Bregant: “Kot zdravnica si sploh ne upam pomisliti, kaj bi pomenila kontaminacija pitne vode za Ljubljančanke in Ljubljančane in tudi za naš zdravstveni sistem.”

Foto: Zajem zaslona YouTube

Kljub temu, kot je poudarila zdravnica Tina Bregant, da se je javno zdravje začelo s skrbjo za pitno vodo, smo danes v Ljubljani priča nevarnosti izgube te dobrine. Pred preiskovalno komisijo, ki preiskuje gradnjo Kanala C0 je pričala mestna svetnica in zdravnica ter izpostavila mnoge nevarnosti, ki jih prinaša ta gradnja v Ljubljani. Žalosti jo, da so se že ljudje pred 100 leti zavedali pomena čiste pitne vode za zdravje, kot kaže pa se tega danes ne zaveda ljubljanski župan.

Kot je poudarila Bregantovova smo namreč v glavnem mestu v 21. stoletju priča gradnji kanala odpadniv voda skozi glavni vodonosnik glavnega mesta. Na zaslišanju je še poudarila, da se je potrebno zavedati, da gradnja, ki smo ji danes priča pomeni veliko nevarnost kontaminacije pitne vode. Zaradi tega bi bilo potrebno najti alternativne možnosti gradnje, ki po njenem mnenju tudii obstajajo.

“Kot zdravnica si sploh ne upam pomisliti, kaj bi pomenila kontaminacija pitne vode za Ljubljančanke in Ljubljančane in tudi za naš zdravstveni sistem,” je na zaslianju poudarila Bregantova. V nadaljevanju je še dodala, da bi mogla biti obdobja tifusa in diarej pozabljena, a se nam zaradi takšnih projektov še vedno lahko zgodijo.

Vir: X